Formule 1

Vuurdoop voor Lando Norris en Paul di Resta: "Eerste keer dat ik een auto deelde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 03:17 • Print artikel

United Autosports heeft een tweedaagse test als voorbereiding op Paul Ricard afgerond. Tijdens de test in Zuid-Frankrijk kregen Paul di Resta en Lando Norris hun eerste ervaring met de Ligier JS P217 Gibson van het team. Ook Phil Hanson en Filipe Albuquerque waren voor het team aanwezig als voorbereiding op de Daytona 24 Uur.

Lando Norris en Paul di Resta

“Het was een goede kans voor Lando en Paul om zichzelf voor de eerste keer, te acclimatiseren in de Ligier”, stelde mede-teameigenaar Zak Brown. “Alles meegerekend, deden ze beiden erg goed werk, wat voor mij niet als een verrassing kwam. Het was ook een voordeel voor hen om Filipe en Phil bij de hand te hebben om hun ervaring van een LMP2-auto te delen.”

De verhalen gaan dat met name de jonge McLaren-junior Norris indruk maakte. De 17-jarige gaat met Hanson en Di Resta rijden. Later voegt Fernando Alonso zich bij het team, als men afreist naar Daytona. “De Ligier is genieten om te rijden en Daytona wordt ongelooflijk”, zei Norris. “Het rijden op de limiet en het is een geval van vertrouwen in de auto opbouwen. Ik heb gewoon meer kilometers nodig, die ik tijdens de Roar krijg.”

Paul di Resta was alleen bij de openingsdag aanwezig, omdat de coureur als reserve van Williams richting Brazilië afreisde. “Het was interessant en goede ervaring om te zien waar het omdraait met een Ligier LMP2, omdat het Rolex-evenement nog ver weg is”, zei de Schot. “Het is zeker een leuke auto om te rijden. Het was de eerste keer dat ik een auto deelde op een testdag en ondanks het lengteverschil met Lando, werkten we goed samen en het was echt een hele leuke, plezierige dag.”

Het team is niet aanwezig bij de Daytona-testdag in december, maar gaat wel naar de ‘Roar before the Rolex 24', welke verplicht is voor alle teams die deelnemen aan de race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS