Formule 1

Vriendschappelijk advies van Mark Webber aan Fernando Alonso: "Het is een fout"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2018 08:06 • Print artikel

Mark Webber noemt het plan van Fernando Alonso om naar de 24 uur van Le Mans te gaan een fout. Volgens de voormalig F1-coureur is het niet verstandig om naast alle bezigheden in de Formule 1 ook aan de vereisten van een endurancerace te willen voldoen.

Fernando Alonso


De Spanjaard wil graag de Triple Crown van de motorsport op zijn naam zetten. Dat betekent de winst in de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans. De tweevoudig wereldkampioen wordt al dit jaar op het Circuit de la Sarthe verwacht met Toyota.

Webber maakte na zijn F1-carrière met Porsche de overstap naar het endurance racen en denkt dat een echte aanval op de overwinning in Le Mans volledige toewijding en exclusieve focus vraagt. Dat is volgens de Australiër lastig als Alonso in de Formule 1 blijft. "Het is een fout, het zijn twee totaal verschillende dingen", zegt Webber tegen Automoto.it. "Ze vragen allebei veel energie. Als Formule 1-coureur kun je je geen afleidingen veroorloven. Ik zeg dit na diverse seizoenen en na in Le Mans gereden te hebben. Als ik Fernando was, zou ik het niet doen."

De gepensioneerd coureur gelooft in het talent van zijn vriend, maar raadt het hem af gezien de beperkte voorbereidingstijd en de andere zaken die rond de 24 uur van Le Mans spelen. "In Le Mans start het al dagen voor de race. Je traint overdag en 's nachts. Er is een parade voor de fans in de stad. Je hebt vergaderingen met de engineers hoe de race opgesplitst wordt met je teamgenoten en hoe je de auto aan hen moet overdragen zonder tijd te verliezen. Het vraagt een sterke mentale toewijding. Daarom rijdt Alonso ook in Daytona. Dan ziet hij wat er voor nodig is en zal hij de juiste beslissing nemen."

Heb je het nieuwe lot al voor de volgende trekking van Staatsloterij? Vergeet hem niet. Alleen vandaag nog!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS