Formule 1

Vraagtekens over Ferrari’s plotselinge verlies in motorvermogen: Was alles wel legaal?

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 oktober 2018 17:06

Er werden vanaf het begin van het seizoen al vraagtekens gezet op de vooruitgang van de Ferrarimotor, maar die vooruitgang lijkt ineens weer verdwenen te zijn. Mercedes en Renault hadden eerder in het seizoen al getwijfeld over de legaliteit van de motor en het plotselinge verlies in vermogen maakt het nog verdachter.

Ondanks dat er nooit protesten zijn gekomen, is er aan de integriteit van de Ferrarimotor getwijfeld. Ferrari maakte aan het begin van het seizoen de stap naar Mercedes toe en de prestaties waren zelfs beter. Ook Haas en Sauber profiteerden van de motorupgrades.

Op de circuits van onder andere Spa en Monza bleek de Ferrari-krachtbron soms wel een halve seconde sneller te zijn dan die van Mercedes en Renault als we Cyril Abiteboul moeten geloven. De Ferrari blijkt twee batterijen te hebben in hun energieopslag en de FIA heeft sinds kort een tweede sensor in de motor geplaatst en volgens Auto, Motor und Sport was vanaf dat moment het vermogen weg.

Mercedes is ervan overtuigd dat de Ferrarimotor nog steeds sterk is, maar gewoon minder sterk dan eerst. Toch blijven de rivalen met vragen achter.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS