Formule 1

Voormalig teamgenoot van Jos Verstappen krijgt adviseursrol bij top Formule E-team

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 april 2018 06:30 • Print artikel

Techeetah heeft voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa aangekondigd als de nieuwe sportieve en technisch adviseur. De voormalig teamgenoot van Jos Verstappen bij Arrows startte tijdens de E-Prix van Rome met zijn nieuwe functie. De Spanjaard is geen onbekende met de Formule E, waarin Techeetah uitkomt, want eerder testte hij al de auto van Team Aguri in 2016.

Pedro de la rosa

“Ik ben echt blij dat ik ben aangewezen bij Techeetah”, zegt De la Rosa. “Het team heeft een fantastische start van het seizoen en leidt op het moment bij zowel de teams als bij de coureurs het kampioenschap. Ondanks dat, zijn er een aantal gebieden om te verbeteren en als team onderschatten we nooit de tegenstanders of de uitdagingen die voor ons liggen.”

“Ik kijk er naar uit om mijn ervaring en technische expertise te delen en om Techeetah te helpen de competitieve kant in het kampioenschap aan te scherpen. Samen bouwen we verder om het succes uit te breiden.”

De rol van de voormalig coureur zal zowel op de baan als daar buiten zijn, waarbij Techeetah vanaf het vijfde seizoen naar alle waarschijnlijkheid meer gaat samenwerken met DS Performance. “Formule E heeft echt een vlucht genomen en het is een significante en relevante aanvulling in de internationale motorsport geworden”, vertelt De la Rosa. “Het tonen van de volgende generatie Formule E-auto's tijdens de Genevé Motor Show helpt het kampioenschap alleen maar verder. De Formule E heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van mobiliteit en ik kan niet wachten om me daar bij aan te sluiten."

Techeetah managing directeur Ivan Yim denk dat de aanstelling van de voormalig coureur een goede aanvulling is om het team verder te ontwikkelen. “We zijn blij dat Pedro aan boord is. Hij brengt veel ervaring mee en zijn aanstelling vertegenwoordigt een volgende stap om voor het kampioenschap te strijden. We hebben recent grote stappen gemaakt en we zitten in een gave positie, niet alleen op de baan, maar ook buiten de baan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS