Formule 1

Voormalig teamgenoot tipt Fernando Alonso: "Hij weet niet hoe hij zijn energie moet verdelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 19:00 • Print artikel

Voormalig teamgenoot van Fernando Alonso, Nelson Piquet Jr denkt dat de Formule 1-coureur de 24 uur van Le Mans dit jaar gaat winnen. Vorig jaar kwam de McLaren-coureur dichtbij de winst in de Indy 500. Dit jaar gaat Alonso proberen de race op het Circuit de la Sarthe te winnen om een stap richting de Triple Crown te maken.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


"Alonso heeft een sterk karakter en hij wil alles tegelijk, hij weet niet hoe hij zijn energie moet verdelen," aldus de Braziliaan tegen de sportkrant Marca. "Maar soms moet een fantastische coureur zo zijn en hij is een fantastische coureur. Tien jaar terug was hij een kampioen, maar hij is nog steeds één van de grootste coureurs in de F1. Hij wordt gegarandeerd ook een Le Mans-hero. Alleen voor hem veranderden ze de datum, zodat hij in Fuji kan racen. En daarmee pakt hij het voordeel van het moment. Ik zou hetzelfde doen."

"Ik respecteer zijn bereidheid om te racen in Indianapolis, Daytona en Le Mans, wat hij niet voor de bekendheid doet, maar omdat hij van competitie houdt. Maar hij is ook erg intelligent, wat je bijvoorbeeld kunt zien hoe hij elke race zijn helm veranderd. Het is commercieel om meer replica's te verkopen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS