Formule 1

Voormalig McLaren F1-teambaas Martin Whitmarsh keert terug in de Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2018 06:09 • Print artikel

Voormalig McLaren F1-teambaas Martin Whitmarsh keert terug in een rol bij de Formule 1. De Brit heeft een tijdelijke consultantsrol bij de FIA geaccepteerd. Whitmarsh verdween uit de hoogste klasse van de autosport toen hij weggestuurd werd als bij CEO van McLaren, toen Ron Dennis weer de leiding over het bedrijf nam.


Daarna legde de voormalig teammanager zich toe op het racen met jachten. Zo was hij de leidinggevend bij het America’s Cup-team Land Rover BAR. Whitmarsh nam aan het einde van afgelopen jaar een stap terug en ging zich toen weer meer toeleggen op de motorsport. In november werd de Brit aangekondigd als vertegenwoordiger van het Formule E’s Global Advisory Board, waarvan Alain Prost de voorzitter is. Nu gaat de Brit dus samenwerken met de FIA om de regels rond de kosten effectief te gaan beheersen in de F1. Waar ook een budgetplafond onderdeel van kan gaan worden.

De kennis van Whitmarsh over het runnen van een F1-team en zijn ervaring als voorzitter van de Formule One Teams Associatie van 2010 tot en met 2012 komt uitermate van pas.

“Whitmarsh heeft een uitnodiging geaccepteerd om op een tijdelijke basis met de FIA te werken om te ondersteunen bij het definiëren van de financiële regels voor een eerlijke en duurzame competitie in het FIA F1 wereldkampioenschap”, zo legt het hoofd communicatie van de F1, Matteo Bonciani uit. Verdere details over de aanstelling van de Brit worden waarschijnlijk deze week bij de volgende bijeenkomst van de Strategy Group bekend gemaakt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS