Formule 1

Voormalig Manor F1-coureur haalt uit: "Het ligt aan de Formule 1! F1-teams zijn niet open van geest"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 07:55 • Print artikel

De Formule 1-teams zijn volgens voormalig Manor F1-coureur, Max Chilton niet erg open van geest, wanneer ze naar de toekomstige coureurs kijken. De Brit zegt dat de teams meer aandacht moeten hebben voor coureurs in de IndyCars. Daarmee is de coureur de zoveelste coureur die in Amerika actief is, die uithaalt naar de opmerking van Guenther Steiner. Volgens de Haas F1-teambaas zijn de Amerikaanse coureurs niet klaar voor de Formule 1.

Formule 1 2018 Haas F1


De laatste coureur uit Amerika die actief was in de F1, was Alexander Rossi. Josef Newgarden wordt aan de overkant van de Atlantische Oceaan, gezien als coureur uit de IndyCar die zeker klaar moet zijn voor de hoogste klasse van de autosport. "Ik denk niet dat het aan Josef ligt, ik denk dat het aan de Formule 1 ligt", reageert Chilton tegen ESPN wanneer hem gevraagd wordt waarom F1-teams geen IndyCar-coureurs overwegen. De Formule 1 denkt behoorlijk beperkt in de manier waarop ze naar hun coureurs kijken. Ze moeten op weg naar de Formule 1 zijn of al in hun talentenprogramma of iets dergelijks zitten."

"Scott Dixon die vorig jaar mijn teamgenoot was, is denk ik een van de beste coureurs in de wereld en hij kan iedereen waar voor zijn geld bieden in de Formule 1. Maar niemand heeft ooit naar hem gekeken, toen er een stoeltje bij Mercedes was."

Chilton denkt dan ook dat er een verandering in de cultuur bij de IndyCar-coureurs gemaakt moet worden om een overstap te maken, coureurs van wereldklasse realiseren daar niet hun volledige potentieel.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS