Formule 1

Voor Max Verstappen hoeft het niet: "Het interesseert me niet! Ik wil hier in de Formule 1 winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 november 2017 20:03

ABU DHABI - Max Verstappen hoeft geen Nederlands sportman van het jaar te worden. Dat stelde hij in Abu Dhabi waar zondag de laatste Grand Prix het jaar wordt verreden. De twintigjarige coureur van Red Bull Racing won dit jaar twee races, maar vond dat niet goed genoeg om de titel Sportman van het jaar te kunnen rechtvaardigen.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Abu Dhabi


"Nou, ik denk dat bepalen wie de prijs verdient over het algemeen erg moeilijk is omdat ze die eigenlijk aan veel sporters moeten geven, vooral in Nederland, met bijvoorbeeld schaatsen, dus voor mij verdienen veel sporters die prijs omdat ze er echt hard voor werken. Ze hebben geweldige dingen bereikt."

"Ik wil hier in de Formule 1 winnen en uiteindelijk ook die prijs krijgen, maar voor mij is het kampioenschap winnen veel belangrijker dan de titel Sportman van het jaar omdat er zoveel verschillende sporten meedingen in de strijd om die titel. Ik vind het heel moeilijk om dat te beoordelen. Het interesseert me dit jaar niet of ik die titel win of niet."

Vorig jaar werd hij overigens al verkozen tot Sportman van het jaar. "Normaal gesproken win je het toch niet twee keer achter elkaar, dus ik hoop dat de prijs ditmaal naar iemand anders gaat, iemand die het echt verdient, want uiteindelijk heb ik dit jaar geen kampioenschap gewonnen. Ik heb twee wedstrijden gewonnen, maar het zou beter zijn als ik het kampioenschap had gewonnen."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS