Formule 1

Volwassenheid Max Verstappen levert miljoenen op: tussen de 18 en 26 miljoen pond

Uitgegeven door Daan Daniels • 7 december 2017 19:22 • Print artikel

Het nieuwe contract van Max Verstappen bij Red Bull maakt hem volgens kenners uit de Formule 1 wereld de derde best betaalde coureur, achter Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Red Bull onthult niet het precieze bedrag, maar vermoedelijk ligt het salaris op jaarbasis van de Nederlander de komende drie jaar tussen de 18 en 26 miljoen pond. Niet slecht voor iemand die pas gaat beginnen aan zijn vierde volledige seizoen in de Formule 1.

Max Verstappen


Volgens kenners is Verstappen het bedrag meer dan waard. In 2017 deed hij het bijvoorbeeld beter dan teamgenoot Daniel Ricciardo in de kwalificaties. Hij eindigde 13 keer van de 20 boven de Australiër en won twee races, Ricciardo een. Verstappen zegt dat zijn verbetering een combinatie is van ervaring, voor de eerste keer met het team kunnen werken tijdens de winter om zo beter voor te kunnen bereiden op een seizoen en de snellere veeleisende wagens in 2017.

“Hij heeft een groot gevoel voor de wagen, en weet tot hoever hij kan gaan”, zegt teambaas Horner. “Hij neemt risico, maar niet onverantwoord. Hij calculeert het. En Max heeft een echte vechtersmentaliteit die spannend is om naar te kijken.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS