Formule 1

Volgens Sergio Perez was er geen vuiltje aan de lucht ondanks teamorder: "Laat ons gewoon racen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 juni 2017 20:14

Voor het team van Sahara Force India heeft Sergio Perez in Canada goede zaken gedaan met zijn vijfde plaats. Door zijn teamgenoot Esteban Ocon werd het Perez niet makkelijk gemaakt in de tweede stint van de race. Met nog twintig ronden te gaan op het Circuit Gilles Villeneuve probeerde men bij Force India teamorders te implementeren, maar deze werden in de wind geslagen.

Formule 1 2017 Sahara Force India


Perez spendeerde in zijn tweede stint veel tijd met onsuccesvolle pogingen Daniel Ricciardo in te halen voor het bereiken van een podiumplaats. Terwijl Sebastian Vettel aan het opkomen was om zijn plek op het podium te bemachtigen, was Perez druk bezig de Red Bull Racing bolide te verschalken. Dit terwijl hij ook nog Ocon bij en van zich af moest houden. Vettel wist de 'Pink Panthers' in de slotfase te passeren waardoor Perez terug viel naar de vijfde plaats.

"Ik ben blij met de vijfde plaats want het was een erg intense middag", zei Perez in Canada tegen diverse media. "Bijna de hele race zat ik dicht achter Ricciardo zijn DRS zone, te wachten voor een inhaalmogelijkheid. Ik zag dat hij het moeilijk had op sommige stukken toen we door het verkeer gingen wat al op een ronde achterstand stond. Ik dacht dat ik een kans verdiende om hem in te halen. Ik heb mijn best gedaan en pushte hard. Het was niet mogelijk om de juiste inhaalactie te maken".

Toen het duidelijk was dat het moeilijk werd om Ricciardo in te halen maakte Ocon contact via de radio met de pitmuur. De Fransman vroeg het team of Perez geen plaats kon maken zodat hij een poging kon wagen. Op verzoek van Perez om de coureurs te laten racen voor positie werd de order in getrokken.

"Het was dezelfde situatie met Ocon achter me, voor bijna de halve race", zei Perez. "Het was tot de laatste ronde dat hij dicht bij mij kwam toen we Ericsson op een ronde zette. Ik wist dat Ocon betere banden had dan ik door de engineers. Ik beantwoordde de engineers met de vraag om ons gewoon te laten racen. Het team was eerlijk en respecteert mijn punt. Het team komt altijd voorop en we raceten hard, dat is eerlijk".

De tien punten die verdiend zijn op zondag zorgen ervoor dat Perez nu zeventien punten voor zijn teamgenoot Ocon staat in het kampioenschap. Door de pech bij Red Bull Racing staat Perez één punt achter Max Verstappen die op een zesde positie staat.

Top 10 Gasbarbecues. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS