Formule 1

Vijay Mallya wil er niets van weten: "Force India wordt niet verkocht!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2017 12:14

MONTREAL - "Het eigenaarschap van Force India verandert niet, of ik nu in het Verenigd Koninkrijk woon of word teruggestuurd naar India." Dat zegt huidig eigenaar van de Indiase renstal Vijay Mallya. Daarmee reageerde de Indiër op speculaties dat zijn team wordt verkocht aan de Australiër David Brabham of voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone omdat hij in aanraking is gekomen met justitie in India.

Vijay Mallya Force India


"Er zijn geen gesprekken geweest met Brabham, ik heb ze niet eens ontmoet", zegt Mallya. "Bernie en ik zijn goede vrienden, zullen ook altijd goede vrienden blijven en er is absoluut geen sprake van verkoop van het team." Ecclestone was ooit eigenaar van het voormalige Brabham-team, opgericht door de Australische drievoudig wereldkampioen David Brabham.

Intussen heeft India het Verenigd Koninkrijk verzocht Mallya, die daar al meer dan een jaar verblijft en in april werd gearresteerd, uit te leveren in verband met een belastingschuld van zijn bedrijf King Fisher van 1,4 miljard dollar. "Dit uitleveringsverzoek is gebaseerd op verschillende aantijgingen door de overheid van India en die wordt nu bekeken door een rechter in het VK. Ik ga er verder geen reactie op geven."

"Voor wat betreft het eigendom van Force India: of ik nu in Engeland blijf wonen of word teruggestuurd naar India, het eigenaarschap van het team verandert niet."

Force India staat op dit moment vierde in het constructeurskampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS