Formule 1

Vettel verrast door Mercedes en verwacht strijd van Red Bull: "Gat groter dan gedacht"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 april 2017 12:52

MANAMA - Het lukte Sebastian Vettel niet om op de voorste startrij te komen tijdens de kwalificatiesessie op het Bahrain International Circuit. In de slotfase was het Valtteri Bottas die de poleposition wegsnoepte vlak voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton en de Ferrari-coureur. De Fin haalde hiermee zijn eerste pole binnen, Vettel kwam 0.478 seconden te kort.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


De Duitser was verrast dat hij niet dichter bij Mercedes AMG Petronas zat, daarbovenop verwacht hij een serieuze dreiging van de coureurs uit het Red Bull Racing-team achter hem. De viervoudig wereldkampioen heeft al eens gezegd dat het circuit niet echt het juiste is voor Ferrari. De derde tijd in de kwalificatie is evenwel toch niet verkeerd.

"Ja, de auto voelde goed aan," zei Vettel in een interview met Formula1.com. "Ik hoop dat we wat te zeggen hebben tijdens de race. Het gat met de twee Mercedessen was iets groter dan we dachten. Het ziet er naar uit dat Valtteri Bottas en Lewis Hamilton ergens in sector twee tijd vonden, vooral op het rechte stuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS