Formule 1

"Verstappen is niet het type dat met een verhaal komt dat niet klopt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2018 06:08 • Print artikel

Er worden nog steeds vraagtekens gezet bij de mysterieuze crash van Max Verstappen tijdens Grand Prix van Bahrein van afgelopen zondag. Volgens de Nederlander van Red Bull Racing leverde de Renault-krachtbron van zijn RB14 plotseling 150 pk extra, waardoor hij in de bandenstapels terechtkwam. Maar Nico Hülkenberg, die als rijder van het fabrieksteam van Renault met dezelfde krachtbron rijdt trekt die verklaring in twijfel.

Nico Hülkenberg Renault F1 Grand Prix Bahrein


"Heeft hij ook party mode?", zei de Duitser tegenover Speed Week over het voorval. "Ik wil weten waar die 150pk vandaan komt. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik zal het als volgt zeggen: het lijkt me vreemd."

De Nederlandse oud-Formule 1-coureurs Jan Lammers en Christijan Albers zijn het erover eens dat Verstapens uitleg 'ongebruikelijk' was. "Het is hoogst ongebruikelijk, maar wel mogelijk", vertelde Jan Lammers aan het Algemeen Dagblad. Voormalig Minardi-coureur Albers voegde eraan toe: "Verstappen is niet het type dat met een verhaal komt dat niet klopt. Dan zet hij zichzelf voor gek. Ik heb zelf ook vreemde dingen meegemaakt in een auto. Vergeet niet, het is allemaal elektronica - er is geen enkele kabel bevestigd aan de gashendel", zei hij.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS