Formule 1

Verstappen geeft Red Bull-bazen eerste kado: "Eerlijk gezegd leuker om..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2014 19:55

Zijn vader oud-F1-coureur Jos Verstappen was een meester in de regen, maar wat Max Verstappen liet zien op de natte F1-piste van de Nurburgring was erg knap. In de eerste kwalificatie bleek de nieuwste aanwinst van het RedBull Junior Program ongenaakbaar. De Nederlander vloog letterlijk naar pole positie voor de eerste race in zijn Red Bull F3-bolide. Verstappen verpletterde zelfs de concurrentie en had een voorsprong van maarliefst 0.649s. op de nummer twee Edward Jones. “Met deze pole positie ben ik erg blij, heel mooi.”


Vlak voor de kwalificatie viel er regen. “Dat vond ik wel fijn, want ook toen het heel nat was tijdens de vrije training, was ik erg snel”, liet Max Verstappen weten op zijn site. De 16-jarige Verstappen liet er geen gras over groeien en bleef zich ronde na ronde verbeteren, ook toen de condities op de baan iets beter werden: “De eerste paar rondjes was het aftasten waar er grip was. Het was zaak snel een rondetijd te laten noteren en die te verbeteren. Het ging heel goed. De auto was gemakkelijk te besturen en het goede gevoel en vertrouwen was er.”

Met zijn beste ronde van 1:37.036 was meer dan zes tiende sneller dan zijn eerste concurrent, Edward Jones, De rest volgde daar met meer dan een seconde op respectabele afstand van Verstappen. Esteban Ocon klokte de vierde tijd. “Je moet de bochten goed uitkomen, zodat je geen wielspin hebt, want daar verlies je veel tijd mee. Dat gebeurde me in de vrije trainingen, dus ik wist dat er nog meer in het vat zat.”

“Of het tijdens de eerste race regent of droog is, maakt me niet uit. Droog is voor het publiek mooier om te kijken en eerlijk gezegd leuker om te rijden. Dan kan ik meer uit de auto halen, echt racen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS