Formule 1

Verstappen aast op Red Bull-stoeltje: Helmut Marko zet de druk vol op de ketel: "Wie niet levert..."

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 11 maart 2016 12:03

Helmut Marko bracht Max Verstappen naar de Red Bull-familie. De jonge Limburger stapte na 1 jaar autosport in de Formule 3 over naar de Formule 1 en maakte een indrukwekkend debuutjaar mee in 2015, waarin hij net niet op het podium stond. In Hongarije en Austin behaalde de ruwe diamant al een mooie vierde positie en zette zichzelf op de kaart.


De verwachtingen rond Max Verstappen zijn dus hoog en daarmee staat de druk vol op de ketel bij Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat, die bij het topteam Red Bull rijden. Wanneer de officiële website van de Formule 1 vraagt of het een ‘shoot-out’ wordt tussen de twee coureurs, omdat Max Verstappen voorbestemd lijkt voor het Red Bull, reageert Helmut Marko: “In de basis hebben we lange termijncontracten bij het Red Bull juniorprogramma en het hele programma is gebaseerd op prestaties. Dus er is geen shoot-out, maar wel heel duidelijk: degene die niet levert gaat.”

In de media wordt ondertussen druk gespeculeerd of 2016 het laatste jaar van Max Verstappen bij Toro Rosso is en of hij volgend jaar overstap naar Red Bull. Hierover is de Oostenrijker ook duidelijk: “Laten we zien wat hij levert. Het tweede seizoen is soms listiger dan de eerste!”

Kijk HIERONDER vrijblijvend voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets/tribunekaarten/reizen naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps! TIP Let wel op de kaarten voor de GP van België zijn altijd snel uitverkocht

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS