Formule 1

Verpest door het rijden in de LMP1, Super Formula en Formule 1: "Ik ben echt verwend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 15:33 • Print artikel

Andre Lotterer denkt dat de Formule E, de elektrische raceklasse, het tegenovergestelde is van wat hij gewend is. Het doet de Porsche-coureur zich realiseren dat hij ‘verwend’ is in zijn racecarrière. De Duitser rijdt met Porsche in het FIA World Endurance Championship en met TOM’s in de Super Formula. Daarnaast reed hij in de afgelopen jaren nog een enkele Formule 1-race en won twee titels in het Japanse Super GT. Recent tekende de snelle coureur een contract bij het FE-team Techeetah voor het seizoen 2017/2018, twee jaar voordat Porsche in het kampioenschap stapt.

Porsche Andre lotterer

“Dit is het tegenovergestelde”, vertelt Lotterer aan het Engelse Autosport. “Ik ben echt verwend met de beste raceauto’s. Super Formula is de snelste auto, met de Formule 1, wat betreft bochtensnelheid. De LMP1 Hybride is 1.000 pk en vierwiel aangedreven, je schiet uit bochten zoals er niets op deze planeet is. Wat ik me realiseer is dat we als racecoureurs compleet vervreemding van snelheid hebben gemaakt. Je kunt een auto hebben die sneller dan de LMP1 is en je brengt het naar de limiet, dat is jouw wereld. Het is andersom hetzelfde. Als je een langzamere auto hebt, kun je het nog steeds tot de limiet brengen. Het houdt je bezig. Mentaal is het erg, erg uitdagend.”

Na 17 jaar keert de coureur binnenkort terug in Hong Kong op een stratencircuit. “Laten we gaan zien hoeveel vertrouwen ik ga krijgen”, zegt de coureur als hem wordt gevraagd hoe geïnteresseerd hij is om op een stratencircuit terug te keren. “Je moet vertrouwen hebben en je comfortabel voelen met je omgeving. Veel mensen zeggen: ‘Formule E heeft geen vermogen, blah, blah, blah’, maar ik weet zeker dat het op een stratencircuit goed genoeg is.”Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS