Formule 1

Verliest Fernando Alonso zijn plezier in de F1: "Al die zogenaamde zakenmensen"...

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 28 april 2015 02:22

Fernando Alonso begon dit jaar aan een ambitieus project samen met McLaren en Honda, namelijk de successen uit de jaren 80 en 90 herhalen. Hoewel Alonso nog steeds volledig achter zijn keuze voor McLaren staat geeft de tweevoudig wereldkampioen toe dat Formule 1 hem af en toe tegenstaat. Alonso wil dat de coureurs meer invloed krijgen in de sport, maar voorlopig wordt Formule 1 geregeerd door zakenmannen, bedrijven en fabrikanten.


"Het is zwaar om te merken dat mensen als Jenson, Kimi en ik zo weinig aanzien hebben in de Formule 1. Natuurlijk worden we gerespecteerd als coureurs, we zijn immers allemaal wereldkampioen. Maar op bestuurlijk vlak hebben we bijna geen invloed, terwijl we toch al vijftien jaar meelopen. Als coureurs verlangen wij andere dingen van de sport dan al die zogenaamde belangrijke zakenmensen. Zij komen binnen met veel geld en de sport laat vervolgens hun oren naar hen hangen, zij bepalen alles. Ik kan daar redelijk gefrustreerd van worden."

Hoewel hij kritiek heeft op de Formule 1 blijft Alonso altijd van zijn vak houden: "Als ik naar China kijk hadden we een racesnelheid van 1.43. per ronde. In 2004 reden we rondjes 1.33. We kunnen dus wel stellen dat de sport langzamer is geworden. Toch is het concept nooit verandert, het blijft gaan om de competitie tegen andere. Dat vind ik nog steeds fantastisch, ook al zijn de auto's zwaarder en langzamer. Toch is snelheid niet het belangrijkste. Ik kan in een go-kart tegen vrienden net zo veel plezier hebben als in snellere auto's, terwijl de huurkarts maar 50 kilometer per uur gaan!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS