Formule 1

Veel vertrouwen bij Honda; Japanners reden in Barcelona met 1 krachtbron: "Open en eerlijk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2018 10:23 • Print artikel

De wintertesten zitten er voor Toro Rosso op en dit jaar kende Honda betere testweken met hun F1-krachtbron, dan dat ze de afgelopen jaren met McLaren hadden. De nieuwe technisch directeur Toyoharu Tanabe is dan ook tevreden, nadat Brendon Hartley en Pierre Gasly bijna een probleemloze test kenden met de nieuwe Toro Rosso-Honda.

STR Toro Rosso F1 Honda


"We hebben dezelfde krachtbron gedurende de twee tests gebruikt", legde Tanabe uit tegen Fox Sports. "Het was daarom ook teleurstellend dat we een afwijking op de data uit onze PU vonden richting het einde van de sessie en besloten te stoppen met rijden, omdat we niet genoeg tijd hadden om de situatie volledig te onderzoeken en de auto weer naar buiten te sturen."

"Over het algemeen was het resultaat van de wintertest naar alle tevredenheid, omdat we in staat waren om bijna alle punten op ons programma te doorlopen, plus het verkrijgen van genoeg waardevolle data. Wat even belangrijk is, is dat het onze eerste acht dagen van samenwerking op het circuit was met Toro Rosso. Onze relatie is erg open, eerlijk en de communicatie tussen ons allemaal was effectief. Het is alleen nog maar testen, maar we hebben een ideale start gehad en nu kijken we naar het samen racen in Melbourne."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS