Formule 1

“Veel jonge coureurs raken de muur in Monaco, niet alleen Max, zelfs veteranen zijn er niet immuun voor"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 10:14 • Print artikel

Lance Stroll kwam dit jaar naar de Formule 1. Na de komst van de talenten Max Verstappen en Esteban Ocon, was de verwachting dat de jonge Canadees een mooie toekomst bij Williams tegemoet ging. De coureur is echter nog steeds veruit de mindere ten opzichte van de twee andere jongelingen van respectievelijk Red Bull en Force India en van zijn teamgenoot Felipe Massa. Massa waarschuwt dat de grootste uitdaging van het seizoen in Monaco voor Stroll gaat zijn.

Williams F1

“Monaco is waarschijnlijk het circuit wat het meeste van je vraagt”, geeft Massa toe aan Le Journal de Montreal. “Zelfs ervaren coureurs hebben daar probleem. De muren komen snel op je af. De auto’s zijn breder dit jaar, maar de straten zijn zo nauw als hiervoor. Dus gaat het zwaar zijn voor Lance in Monaco. Niets is er mee te vergelijken. Maar natuurlijk ben ik er ook om hem te helpen. De set-up is cruciaal in Monaco en ik ga het met hem delen. Waar en hoe te remmen is ook een kunst die je onder de knie moet krijgen.”

“Zoals vele andere coureur in hun eerste, was het voor mij een catastrofe, ondanks dat ik de 13e tijd reed”, vertelde de kleine Braziliaan over zijn debuut in de straten van het prinsdom. “Ik probeerde continu contact met de vangrail of andere auto’s te voorkomen en mijn race eindigde abrupt.” Max Verstappen wordt dan ook aangehaald door de Williams-coureur, want de Limburger had het de afgelopen twee jaar ook lastig in de straten van Monte Carlo.

“Dat is een voorbeeld van de velen”, reageert Massa. “Veel jonge coureurs raken de muur door te veel te doen, niet alleen Max. Zelfs de veteranen zijn er niet immuun voor.” Wat betreft de eigen kansen tijdens de Grand Prix van Monaco, is de coureur zich er van bewust dat het geen gelukkig circuit is voor zijn team Williams.

“Eerlijk, het is altijd een ramp voor ons team”, vertelt Massa over de aankomende wedstrijd. “Vraag me niet waarom, ik weet het niet. Het is een mysterie voor me.” Als Massa dan terugkomt op zijn teamgenoot Stroll, zegt hij: “Met het risico om mijzelf te herhalen, Lance moet doorgaan met leren. Hij zit in een moeilijke positie, maar ik heb het al meegemaakt. Er wordt veel van hem gevraagd in zijn eerste jaar en de verwachtingen zijn hoog.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS