Formule 1

Vechtjassen uit de startblokken in Long Beach! Renger van der Zande: "Het wordt hard knokken hier"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 20:38 • Print artikel

“Het wordt hard knokken, hier in Long Beach”, is het nuchtere commentaar van de Nederlander Renger van der Zande na de eerste vrije training bij de Bubba Burger SportsCar Grand Prix in Long Beach/ California. De eerste vrije training, vrijdagmorgen 10 uur ’s morgens lokale tijd, zit erop. Felipe Nasr, ex-F1-rijder, zette de snelste tijd op de klokken met de Whelen Cadillac DPI.

Renger van der Zande

Maar de tijd van 1.13.582 werd door de volgende deelnemers steeds met nog geen tiende seconde successievelijk gevolgd. Respectievelijk Filipe Albuquerque (Cadillac DPI), Helio Castroneves (Penske–Acura DPI), Oliver Jarvis (Joest–Mazda DPI) en Jordan Taylor, de teamgenoot van Renger van der Zande, (met de Wayne Taylor Cadillac DPI) zaten er dicht bovenop.

Felipe Nasr

De LMP2-auto’s met onder andere James French en Colin Braun volgden pas na nog een aantal DPI auto’s met onder andere ex-F1-rijder Juan Pablo Montoya en ook Pipo Derani.

Bij de GTLM auto’s waren de Chip Ganassi FORD GT’s in de leiding met voorop Ryan Briscoe. Laurens Vanthoor met de fabrieks 911 RSR Porsche volgde in die categorie op de derde plaats en algemeen op een 17de plaats. De tweede vrije training is einde dag om kwart voor zeven lokale tijd waarna de kwalificatie voor de Prototypes meteen volgt om negen uur (onze tijd vannacht 06.00 uur.) De vraag is hoe men zal reageren op de temperatuurverschillen van de baan ?

Whelen Cadillac

Het is weliswaar een startveld vol Amerikanen, Brazilianen en andere Zuid-Amerikanen en daarnaast ook een handvol Europeanen, maar er wordt op de Amerikaanse manier gestreden. Alles uit de kast en “de dood of de gladiolen”. Dus menig bloembak op het mooie Long Beach stratencircuit zal het ontgelden. RaceXpress is nieuwsgierig waar de Amsterdamse pinchhitter Van der Zande zaterdag op de grid zal staan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS