Formule 1

Van wereldkampioen F1 naar autoverkoper: Nigel Mansell verkoopt Mitsubishi's

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 4 januari 2015 09:47

Het is altijd de vraag wat je met de rest van je leven moet gaan doen wanneer je als voormalig wereldkampioen Formule 1 met pensioen gaat. Sommigen gaan races analyseren voor tv of schrijven er columns over. Anderen beginnen een vliegtuigmaatschappij en er is er zelfs eentje die zich bezighoudt met biodynamische landbouw. Nigel Mansell heeft weer een hele andere richting gekozen: hij verkoopt auto’s.


Voorheen verkochten ze alleen tweedehands auto’s onder de naam The Mansell Collection, maar tegenwoordig brengen ze ook nieuwe wagens aan de man. Mansell is volgens autoblog.com tegenwoordig namelijk in het bezit van een officieel Mitsubishi dealerschap. Samen met zoon Leo runt de vroegere Red Five 'Mansell Mitsubishi' op het Britse eiland Jersey, dat kort voor de kust van Normandië ligt, en waar slechts 100.000 potentiele klanten wonen.

Mansell en zijn zoon hebben zelfs deelgenomen aan een tweedaagse training die Mitsubishi heeft gegeven aan nieuwe franchisers. Naar eigen zeggen werd de ex-Champ nauwelijks herkend door de andere deelnemers. Mansell heeft zelf overigens best door wat de grootste attractie van zijn shop is: hijzelf. In de showroom zijn dan ook tal van memorabilia die potentiele klanten fijntjes doen herinneren aan Nigel’s eerste carrière. En wie wil er nou niet tijdens een proefrit worden rondgereden door een oud-wereldkampioen?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS