Formule 1

Valtteri Bottas geeft schoorvoetend toe onder de indruk te zijn van Red Bull: "Een beetje, moet ik zeggen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2017 05:46

SINGAPORE - Valtteri Bottas weet dat hij zich moet terugvechten om een goede uitgangspositie te verkrijgen voor de Grand Prix van Singapore. De Mercedes-coureur had een lastige vrijdag tijdens de vrije trainingen op het Marina Bay Street Circuit. De Formule 1-coureur kwam niet verder dan de zesde positie en zag de beide Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen op positie één en twee eindigen. Daarvan was de Fin behoorlijk onder de indruk.

Valtteri Bottas Mercedes F1


“Het was een lastige dag”, zei Bottas terugblikkend op zijn sessies. “De hele dag was ik veel aan het stoeien met de balans van de auto, ze gedroeg zich niet zo netjes. Dus we hebben aardig wat werk te doen en ik denk dat Red Bull zeker in staat is om meer downforce te produceren op een baan als deze en dat is een gebied waaraan we moeten werken. Wat onmogelijk is gedurende een raceweekend.”

Het verraste Bottas overigens hoe snel de Red Bulls waren. “Een beetje, moet ik zeggen. We wisten dat als we in Singapore kwamen, Red Bull sterk ging zijn en ze waren duidelijk de snelste. Hopelijk kunnen we dat zaterdag en zondag veranderen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS