Formule 1

Valkyrie – Dat is de naam van de nieuwe hypercar van Aston Martin en Red Bull

Uitgegeven door Daan Daniels • 8 maart 2017 21:51

Aston Martin heeft de naam bekend gemaakt van de hypercar die het bedrijf in samenwerking maakt met Red Bull. De eerder onder de naam AM-RB 001 hypercar bekendstaande auto gaat Valkyrie heten.

Aston Martin Red Bull Valkyrie


De wagen zal aangedreven worden door een Cosworth 6,5 liter V12 krachtbron. De machine wordt gekoppeld aan een lichtgewicht hybride batterij-systeem, wat verwacht wordt de vorm van het KERS boost systeem te krijgen zoals nu gebruikt wordt in de Formule 1 bolides. Alle modellen (zo’n 150) zijn al verkocht voor ongeveer € 2,35 miljoen per stuk. De eerste leveringen beginnen in 2019.

De 6.5 liter V12 krachtbron, die in alle 150 weg versies van de Valkyrie zal zitten, zal bediend worden door een paddle-shift met een zeven versnellingsbak. Het project wordt geleid door twee van de grootste namen, Aston Martin' s Marek Reichman en Red Bull Racing' s Adrian Newey. Aston Martin heeft als doel een 1:1 kracht-gewicht ratio. Het geschatte gewicht van Valkyrie zal rond de 900kg liggen. Wat betekent dat een kracht van 900 b/hp haalbaar is.

Start F1 GP Spa Francorchamps


Heb je na de Formule 1-testdagen ook zo'n zin om de auto's in het echt te zien. Wil jij ook erbij zijn? Wacht dan niet te lang met boeken, want de mooie plaatsen worden in snel tempo geboekt. Op is op! Kijk HIER voor alle informatie over alle mogelijkheden qua tickets naar de Formule 1 Grand Prix van Spa–Francorchamps!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS