Formule 1

Valentino Rossi droomt over de 24U van Le Mans en is vol lof over Max Verstappen

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2017 16:45 • Print artikel

Valentino Rossi heeft tijdens een rally-evenement in Monza samen met teamgenoot Johann Zarco op de Italiaanse radio zijn visie gegeven op een verscheidenheid van onderwerpen, over zijn persoonlijke toekomst (mogelijk in de 24 U van Le Mans) en die van Yamaha in 2018. Ook was Rossi, alias the Doctor erg positief over Max Verstappen.

valentino Rossi

Tijdens zijn interview met het populaire Radio Deejay, vergeleek Rossi zijn teamgenoot Zarco - een rijder met wie hij tijdens het afgelopen MotoGP-seizoen in een aantal stevige duels was gewikkeld - met Max Verstappen in de Formule 1. Verstappen was namelijk het onderwerp van meerdere klachten van gerenommeerde collega F1 rijders. "Verstappen is als Zarco," zei Rossi, wiens vergelijking direct verscheen op de Italiaanse GP One-website. "Geen van beiden remt ooit. Je moet met hen mee naar de kant gaan, omdat het gevaar is dat jullie allebei onderuit gaan en uitvallen."

Ooit zal er een einde komen aan de Moto GP-carrière van Rossi. Dan wil hij overstappen op vier wielen. Zijn droom is de 24U van Le Mans: "Als ik stop met motorracen, dan kan ik nog tien jaar racen in auto's. Bijvoorbeeld Rally of op circuits. Ik zou wel in de 24 U van Le Mans willen uitkomen. Zolang ik competitief ben, wil ik blijven racen!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS