Formule 1

UPDATE: Weersvoorspelling Formule 1 Japan - Nattigheid verwacht op zaterdag

Uitgegeven door Ed Aldus • 5 oktober 2018 18:37

Dit weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer in Suzuka voor de komende Formule 1-race. De eerste Grand Prix werd in Japan gereden in 1976 en daarna nog in 1977. Daarna duurde het tien jaar voordat de Grand-Prix weer terugkeerde naar Suzuka. Japan staat bekend om zijn vochtige subtropische klimaat. In de zomermaanden ligt de temperatuur dikwijls boven de 30 graden en in de winter is het er vaak koud met vorst. De gemiddelde temperatuur in oktober bedraagt 22,8 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in deze maand bedraagt 32,7 graden. Over de hele maand valt er ongeveer 128 mm aan regen.

Weatherforecast Formula 1 Suzuka Japan


Zaterdag is het tijd voor de laatste vrije training in de kwalificatierondes. De dag begint bewolkt met regen of buien. In de loop van de middag breekt de zon door en in de avond zijn er opklaringen. Het wordt warm met temperaturen oplopend naar 27 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Zondag zien we tijdens de Grand Prix schitterend weer met volop zonneschijn en blijft het droog. Er wordt zo'n uur zon verwacht. Met een middagtemperatuur van 28 graden wordt het ronduit zomers warm. De wind waait matig en komt uit het westen. Bron: Weerman Ed Aldus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS