Formule 1

UPDATE weersvoorspelling F1 GP Silverstone: Er kan in de loop van de dag wat motregen gaan vallen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juli 2017 08:54 • Print artikel

Vandaag staat op Silverstone de tiende Formule 1 Grand Prix van het F1-seizoen op het programma in Groot-Brittannië. Op zo'n 70 km afstand van Londen ligt een klein plaatsje met de naam Silverstone waar vandaag de Formule 1 Grand Prix wordt verreden. De eerste Britse Grand Prix dateert alweer uit 1948. Zoals bekend heeft Engeland een wisselvallig klimaat en dat betekent dat de zomers relatief koel verlopen en de winters vaak zacht zijn. Professioneel weerman Ed Aldus verdiept zich speciaal voor RaceXpress in de weersverwachtingen voor de GP van Engeland. Wat doet het weer en zal Max Verstappen er zijn voordeel mee kunnen doen?

Max Verstappen F1 Silverstone

Over het gehele jaar valt er flink wat regen in het Verenigd Koninkrijk. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7°. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 32°. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur.

Tijdens de Grand Prix is er veel bewolking in Silverstone en kan er in de loop van de dag wat motregen gaan vallen. De temperatuur boekt een bescheiden winst en loopt op naar ongeveer 22°. Door de hoge luchtvochtigheid zal het drukkend warm aanvoelen. De matige wind waait uit het westen tot noordwesten. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS