Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 Silverstone: krijgt Max Verstappen te maken met regen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 14 juli 2017 19:07 • Print artikel

Dit weekend staat de tiende Grand Prix van het Formule 1-seizoen op het programma in Groot-Brittannië. Op zo'n 70 km afstand van Londen ligt een klein plaatsje met de naam Silverstone waar dit weekend de Formule 1 Grand Prix wordt verreden. De eerste Britse Grand Prix dateert alweer uit 1948. Zoals bekend heeft Engeland een wisselvallig klimaat en dat betekent dat de zomers relatief koel verlopen en de winters vaak zacht zijn. Professioneel weerman Ed Aldus verdiept zich speciaal voor RaceXpress in de weersverwachtingen voor de GP van Engeland. Wat doet het weer en zal Max Verstappen er zijn voordeel mee kunnen doen?

Max Verstappen F1 Silverstone

Over het gehele jaar valt er flink wat regen in het Verenigd Koninkrijk. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,7°. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 32°. In de nacht koelt het af naar een graad of 12. Juli is ook de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur.

Zaterdag volgt de laatste vrije training gevolgd door de verschillende kwalificatierondes. In het heersende weerbeeld komt dan nauwelijks verandering. Er is dan ook veel bewolking met in de ochtend wat lichte regen en in de middag soms een streepje zon. In de middag komt de temperatuur uit op ongeveer 21°. De wind waait matig en komt uit het zuidwesten.

Tijdens de Grand Prix op zondag schijnt af en toe de zon en blijft het lekker droog. De temperatuur boekt een bescheiden winst en loopt op naar ongeveer 23°. De matige wind waait uit het noordwesten. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS