Formule 1

UPDATE Barcelona testdag 2: McLaren-Honda verrast met goede rondetijden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 februari 2015 09:32

MONTMELO - McLaren heeft vrijdagochtend vriend en vijand verrast met uitstekende rondetijden tijdens de tweede Formule 1-testdag in Barcelona. Om 10.30 uur had Fernando Alonso negen ronden gereden en met 1.27,978 de derde tussentijd neergezet, kort achter Sergio Perez die namens Force India op dat moment met 1.27,424 de tijdentabellen aanvoerde.



Tijdens de eerste testweek in Jerez, eind vorige maand, kampte McLaren met grote problemen en kwam daardoor aanzienlijk snelheid tekort. Overigens zijn die problemen, ondanks de prima rondetijden van Alonso, nog altijd niet verleden tijd. Want het was lange tijd onzeker of de Britse renstal vrijdag wel op de baan zou verschijnen.

De Honda-aangedreven MP4-30 had donderdag grote problemen met de MGU-K (de module die energie die vrijkomt tijdens het remmen opslaat om later middels een tijdelijke boost aan paardenkrachten vrij te geven) en kwam 's middags niet meer in actie. Het moet sowieso tot morgen wachten totdat het nieuwe onderdeel is geleverd. Middels een provisorische oplossing kan Alonso vrijdag toch een deel van McLarens testprogramma afwerken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS