Formule 1

Uitstekende test Robert Kubica zorgt voor meer geruchten! Moet Jolyon Palmer oppassen voor zijn stoeltje?

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2017 10:09

Robert Kubica stapte na zijn ongeval in 2011 tijdens de rally van Corsica weer in een Formule 1-auto. Met een Lotus uit 2012 reed de Pool tijdens een privétest van Renault maar liefst 115 ronden. De F1-bolide die aan Kimi Raikkonen behoorde was zelfs in Spanje in een complete Renault-livery uitgedost. Ondertussen wordt de roep om Jolyon Palmer te vervangen bij het Franse team steeds groter, nu de coureur het lastig heeft om zichzelf op de baan te bewijzen. Dat is waar de test van Kubica de geruchten op gang brengt.

Robert Kubica Renault F1

Kubica die uitkwam voor onder andere BMW en Lotus werd, tot zijn ongeval, gezien als een F1-wereldkampioen in de dop. Renault houdt echter de lippen stijf op elkaar over een mogelijk terugkeer van de Pool. Toch liet men zich wat ontglippen via twitter.



“Dus jongens... We moeten iets uit de lucht nemen”, reageert het team uit Enstone via Twitter. “Het is waar, Het is echt Robert Kubica. Na zes jaar terug in één van onze auto’s. Dinsdag 6 juni 2017 Robert Kubica. Onze E20. Geniet. Waarom hielden we dit stil? Het was een privétest voor Robert. Maar we kunnen je dit vertellen… Robert klaagde over de grip, onderstuur, downforce en had na 115 ronden de grootste glimlach.”

Ondertussen gaan de geruchten dat de winnaar van de Grand Prix van Canada in 2008 sneller was dat de huidige derde coureur van het team Sergey Sirotkin. Het is onduidelijk of deze test tot een mogelijke terugkeer van Kubica in de Formule 1 gaat leiden. Toch is 115 ronden in een F1-bolide indrukwekkend voor een coureur die zo’n zware blessure aan zijn arm had en zijn fysieke beperkingen heeft in zo’n krappe cockpit.

De beste aanbiedingen en aantrekkelijke koopjes: Bestudeer de speciale aanbiedingen van vandaag, overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Kijk vrijblijvend HIER en profiteer van de leukste deals.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS