Formule 1

Uitschakeling weerspiegelt Mclarens positie en die is verre van goed: "Niet genoeg, dat weten we"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 april 2018 21:28 • Print artikel

De uitschakeling van McLaren in de tweede kwalificatieronde voorafgaande aan de Grand Prix van China, is voor het team een teken aan de wand met betrekking tot waar ze staan in het veld. De coureurs van het team, Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne, kwamen niet verder dan Q2 zowel in Australië als in Bahrein. Het team verwachtte veel van updates die bedoeld waren voor de derde ronde in het kampioenschap, maar ondanks het gebruik van hun slipstream-strategie kwam Alonso niet verder dan P13 en Vandoorne eindigde op P14.

Formule 1 2018 Fernando Alonso


"We hadden de snelheid niet om in Q3 te komen", zei Alonso. "Nadat we op P9 stonden in Q1 waren we wat meer optimistisch en dachten we dat we wel in de top 10 konden komen, maar in Q2 waren we niet snel genoeg. We waren elfde in Australië, dertiende in Bahrein en hier ook. Dat is waar we staan tijdens de kwalificatie. Niet genoeg, dat weten we, we zijn te langzaam op het rechte stuk. We zijn min of meer in een positie waar we verwacht hadden te zijn."

Mclaren heeft op dit moment de derde plaats in handen in de strijd om het wereldkampioenschap bij de constructeurs. Ferrari gaat aan de leiding gevolgd door Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS