Formule 1

Twijfel over Max Verstappen: “Misschien heeft hij meer tijd nodig om de rauwe kantjes er van af te halen”

Uitgegeven door Bart • 11 april 2018 06:05 • Print artikel

Max Verstappen moet op zijn tellen passen. Hij heeft geen beste start van het Formule 1-seizoen. Een spin in Australië, een crash in de kwalificatie en een aanvaring met Lewis Hamilton waardoor de Red Bull-coureur moest uitvallen. Twee columnisten van ESPN denken dat de Nederlander voorzichtiger te werk moet gaan om wereldkampioen te kunnen worden. “Misschien heeft hij meer tijd nodig om de rauwe kantjes er van af te halen”, zegt Maurice Hamilton.

Max Verstappen


“Een geweldige snelheid en het feit dat hij niet snel onder de indruk is, is niet voldoende voor de titel”, vervolgt Hamilton. “Hij blijft een zeer welkome verschijning in de sport. Laten we hopen dat hij niet te veel schade aanricht voordat hij de boodschap begrijpt.”

Collega Kate Walker noemt Max Verstappen een uitzonderlijk talent. “Hij heeft het talent van een toekomstige kampioen. Maar kampioenschappen gaan niet altijd naar de beste coureur. Kijk maar naar Keke Rosberg en Alain Prost of recenter nog Jenson Button en Nico Rosberg. Soms moet je concessies doen en punten veilig stellen en dat moet je dan combineren met overwinningen. Bij Max is het vaak alles of niets en dat maakt het mooi om naar te kijken. Maar mooi gaat niet altijd samen met succesvol. Max kan kampioen worden als hij de juiste auto heeft en realiseert dat hij soms met een mindere positie genoegen moet nemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS