Formule 1

Toyota op IAA Frankfurt Motor Show met een opvallend C-HR Hy-Power Concept + FOTO'S

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 september 2017 12:38 • Print artikel

Toyota gebruikt de racerij als uithangbord voor PR voor haar automerk. zo was het Japanse merk actief in de Formule 1 en is het nog steeds op jacht naar een zege in de 24U van Le Mans. Maar Toyota is ook op andere vlakken innovatief. Toyota showt op de IAA Frankfurt Motor Show een opvallend studiemodel van zijn onderscheidend gelijnde crossover C-HR onder de naam C-HR Hy-Power Concept. De conceptcar is voorzien van een nieuwe, sterkere hybride aandrijflijn.

C-HR Hy-Power

Toyota C-HR nog begerenswaardiger
Met de C-HR Hy-Power Concept verlegt Toyota zijn grenzen wat betreft het exterieur- en interieurdesign van zijn supersuccesvolle crossover. Toyota’s designcenter ED2 tekende de conceptcar met als doel de C-HR nóg begerenswaardiger te maken. Ofwel een crossover die nog meer inspeelt op de individuele smaak. Hierbij ligt de nadruk op rijplezier en het onderscheidende design. Het resultaat is een Toyota C-HR die met nog meer oog voor detail is ontwikkeld en die de grenzen opzoekt van het op diamanten geïnspireerde design.

C-HR Hy-Power

Eyecatcher vanjewelste
De Toyota C-HR Hy-Power Concept is gespoten in de nieuwe matzilveren carrosseriekleur Dark Carbon met accenten in hoogglanszwart en donker chroom. De A-stijlen, spiegelkappen en deel tussen de koplampen zijn voorzien van een afwerking in de opvallende kleur Burning Orange. Deze oranjekleur keert terug in het onderste gedeelte van de grille. Designers vonden hun inspiratie in de natuurlijke krachten die koolstof in diamant doen veranderen en het gegeven dat zwart lavagesteente een kern van een soort vloeibaar vuur kan bevatten. Het dak van de Toyota C-HR Hy-Power Concept is een eyecatcher vanjewelste; het zwart van de achterzijde gaat geleidelijk over in oranje aan de voorzijde. Het unieke oppervlakte kent een diamantpatroon en zowel glanzende als matte accenten.

C-HR Hy-Power

Nieuwe hybride aandrijflijn
Het interieur van de Toyota C-HR Hy-Power Concept geeft een logisch vervolg aan het onderscheidende exterieur. Zwart en oranje domineren. De met zwart leder beklede stoelen zijn voorzien van zittingen en hoofdsteunen in oranje. En ook hier is de scherpe diamantvorm te herkennen. Het nog krachtiger design van de Toyota C-HR Hy-Power Concept sluit naadloos aan op de nieuwe hybride aandrijflijn van de crossover. Die levert meer vermogen dan het gecombineerde vermogen in de huidige Toyota C-HR Hybrid (90 kW/122 pk). Meer details hierover volgen begin 2018.

C-HR Hy-Power

Hoofddesigner
Lance Scott, hoofddesigner van ED2: “De uitdaging was om iets fris en origineels aan de Toyota C-HR toe te voegen zónder zijn sterke punten te verliezen, maar deze juist te versterken. Daarbij wilden we met de conceptcar beslist geen grote wijzigingen doorvoeren wat design betreft, maar juist de nadruk leggen op zijn unieke lijnen door toepassing van nieuwe kleuren en materialen, zowel vanbinnen als vanbuiten”.

De IAA Frankfurt Motor Show is voor het publiek geopend van donderdag 14 tot en met zondag 24 september 2017. De Toyota stand bevindt zich in Hall 8.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS