Formule 1

Toyota houdt zich op de vlakte over de toekomst in de LMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2017 02:05 • Print artikel

Het lijkt erop dat Toyota zijn toekomst in de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship niet gaat aankondigen tijdens zijn thuisrace op Fuji. De Japanners wilden in Mexico geen commentaar geven aan dat er mogelijk nieuws komt tijdens de race in Japan. In zijn persbericht voorafgaande aan de race blijft het team onduidelijk.

2017 LMP1 Toyota


“Toyota’s discussies met betrekking tot zijn toekomstige deelname in het WEC vinden doorgang met alle belanghebbenden”, zo wordt in het bericht gemeld. “Ze zijn onderhevig aan diverse mediaberichten, variërend in mate van nauwkeurigheid, en een beslissing wordt in oktober verwacht. Alhoewel niet noodzakelijk tijdens het evenement in Fuji.”

Traditiegetrouw vindt het vaststellen van het raceprogramma van het Japanse merk half oktober plaats. Dat betekent dat een bevestiging van vertrek uit het FIA WEC niet voor het einde van oktober gecommuniceerd gaat worden. Volgens het Engelse Autosport werkt het team in Keulen verder in de verwachting dat het programma volgend jaar wordt voortgezet.

Eventuele deelname door Toyota behelst volgens het magazine alleen het ‘superseizoen’, waarbij een aantal races in 2018 en in 2019 wordt gereden en waarin het FIA WEC een winterkampioenschap wordt dat over twee jaar loopt.

De regels met betrekking tot de LMP1 moeten nu verder nog gevormd worden. De eerste stap zou reeds in Parijs met fabrikanten genomen zijn. Daarna moet er een technische-werkgroepbijeenkomst komen. Toyota had eerder deelname aan seizoen 2018 toegezegd, maar dit is op losse schroeven gekomen nadat Porsche haar vertrek had aangekondigd. Dit werd gevolgd door een verandering van de regels, waarbij de LMP1’s van privéteams net zo snel moeten worden als de hybride fabrieksauto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS