Formule 1

Toyota erkent probleem rond vertrek Porsche (misschien Formule 1), maar ziet kansen voor de toekomst

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2017 12:50

In Duitsland gaan de geruchten dat Porsche mogelijk aan het einde van het jaar de stekker uit het LMP1-project trekt. Dat in tegenstelling tot de afspraken dat het merk uit Weissach tot het einde van 2018 in het kampioenschap blijft. Met een mogelijk vertrek hangen er ook donkere wolken boven de klasse en haar status van wereldkampioenschap. Toyota zegt dat men doorgaat met het programma, ook als zij geen concurrent meer heeft.

2017 Toyota FIA Enduarance Championship


“We kunnen niet voor Porsche praten”, reageerde Toyota-manager Pascal Vasselon tegenover Sportscar365. “Het is een probleem als Porsche zich terugtrekt, ondanks de indicatie, op het moment, dat men van plan is om volgend jaar op de grid te staan. Op het moment, met de omstandigheden die we kennen, is ons management toegewijd aan volgend jaar. Van de rest kan ik niet zeggen, wat ik niet weet.”

“Wat onze positie gaat zijn? Ik weet het gewoon niet. Het is iets heel nieuws, wat nog geen feit is, dus is het voor ons prematuur om het uit te werken. Als het gerucht waar is, is het zeker geen goed nieuws.” Waarmee hij het probleem van een eventueel vertrek van Porsche benadrukt. Toch blijft de Fransman optimistisch over de klasse op de lange termijn, door de aankondiging van de ACO ten aanzien van de regels vanaf 2020. Met deze regels moeten nieuwe fabrikanten aangetrokken gaan worden.

“Voor ons is het logisch om door te gaan voor deze reden en de reden dat Peugeot komt”, aldus Vasselon. “We verwachten dat Peugeot en anderen redelijk snel komen. We gaan aan onze strategie werken, wanneer we de grenzen van de verandering in condities kennen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS