Formule 1

Toto Wolff vreest Ferrari F1: "Wat wij zien uit de GPS-data is dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 maart 2015 08:21

Toto Wolff denkt dat Ferrari het gat met zijn team, Mercedes, kan sluiten. Sebastian Vettel liet in Australië een goede prestatie zien en eindigde op de derde plaats. Alhoewel het verschil met de twee leidende Zilverenpijlen nog ruim 30 seconden bedroeg.


Het is duidelijk dat Ferrari in de winter een goede stap vooruit heeft gemaakt, nadat zij een slecht 2014 hadden. Na de race in Australië lijkt juist de Scuderia de grootste tegenstander van het team uit Brackley te zijn. Toto Wolff was duidelijk tevreden met het resultaat in Melbourne, maar denkt dat er in 2015 nog meer van zijn rivalen gaat komen.

“We hebben de race gewonnen met een ongeveer een halve minuut voorsprong op Ferrari,", zei de Mercedes-baas. "en als je overweegt wat voor sprong ze hebben gemaakt in vergelijking met afgelopen jaar, dan is dat behoorlijk indrukwekkend en het is pas het eerste jaar. Wat we zien uit de GPS-data is dat de motor echt krachtig is en de auto is behoorlijk goed. Ik denk dat het een kwestie van tijd is, omdat Ferrari het allemaal heeft. Ze hebben de middelen, de juiste mensen, de juiste coureurs en het is slechts een kwestie van tijd tot ze het gat gaan verkleinen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS