Formule 1

Toto Wolff knijpt hem voor Verstappen en Ricciardo: "Serieuze bedreiging in Hongarije"

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 18 juli 2016 20:06

Mercedes zal op de toppen van zijn kunnen moeten presteren om Red Bull Racing komend weekend op de Hungaroring te kunnen verslaan volgens teambaas Toto Wolff. Sinds de reglementswijzigingen in 2014 is dit het enige circuit waar Mercedes nog niet heeft weten te winnen. Wolff verwacht daarom een flinke kluif te hebben om zondag te kunnen triomferen, zeker gezien het feit dat deze baan past bij de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.


Daniel Ricciardo won zijn eerste race op de Hungaroring in 2014. Vorig jaar was de winst voor Ferrari F1-coureur Sebastian Vettel en complementeerden beide Red Bull-coureurs Ricciardo en Kvyat het podium. Max Verstappen pakte toen voor Toro Rosso de vierde plaats.
“Dit circuit is niet erg vriendelijk voor ons geweest de afgelopen twee jaar”, aldus Wolff. “Het speelt in op de sterke eigenschappen van onze tegenstanders. Vooral in natte condities en op lage snelheidscircuits vormen ze een grote bedreiging. We zullen foutloos moeten presteren om hier de overhand te hebben.”

Volgens Wolff wordt het vanaf nu ook lastig om de juiste balans te bepalen tussen de prioriteiten voor het kampioenschap dit jaar en de ontwikkeling van de auto voor 2017. Sommige andere teams hebben deze verschuiving van de aandacht al gemaakt. “Er zijn teams die reeds in februari 2016 de focus verlegden naar de auto van volgend seizoen. Aangezien de leercurve in het begin heel steil is, geeft hen dit een voorsprong. Wanneer je slechts een paar weken later begint kan dit uiteindelijk een flinke achterstand betekenen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS