Formule 1

Toto Wolff hekelt Britse pers: "Er waren onzinverhalen over problemen tussen Lewis en het team"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juli 2017 07:19 • Print artikel

SILVERSTONE - Teambaas van Mercedes Toto Wolff stelt dat de kritiek in de pers op Lewis Hamilton omdat hij de Londense Formule 1-demo vlak voor de Britse GP miste 'verkeerd en niet eerlijk' was. Hamilton kreeg veel commentaar te verduren toen hij bekendmaakte dat hij het evenement in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ niet zou bijwonen. In plaats daarvan reisde de Brit naar Griekenland voor een tweedaagse vakantie. Hij was de enige F1-coureur die woensdag niet in Londen aanwezig was. Door de race op Silverstone te winnen, gaf Hamilton zijn fans in ieder geval een mooie traktatie en heeft veel van zijn verloren goodwill weer goed gemaakt.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix Groot-BrittanniŽ


"De manier waarop hij door bepaalde media is behandeld, is verkeerd en niet eerlijk", zei Wolff. "Voordat zijn thuiswedstrijd in Silverstone en na moeilijke weekenden in Baku en Oostenrijk de plaatselijke superster zo te behandelen komt niet overeen met hoe ik tegen de dingen aankijk."

"Vragen of een drievoudig wereldkampioen, die net een polepositionsrecord [van Ayrton Senna] heeft verbroken, en die Schumachers record wil verslaan, of hij wel weet hoe hij zich moet voorbereiden, is een belediging."

Wat betreft berichten dat Hamilton het evenement niet heeft bijgewoond omdat Wolff aanwezig was op de 30ste verjaardag van Sebastian Vettel, heeft de Oostenrijker afgedaan als onzin. "De dynamiek tussen ons is geweldig. Er waren onzinverhalen dat er een aantal problemen waren in de relatie tussen Lewis en het team en Lewis en mijzelf."

"Ik geef hem de vrijheid om zijn dagen te organiseren op de manier die hij wil. Als hij zich even niet in de Formule 1-omgeving wil bevinden en met zijn vrienden wil zijn, dat is dat prima."

Op zoek naar een leuke aanbieding? Check eens de leukste koopjes in de deze nieuwe week en vind in het ruime aanbod de leukste zomerdeals

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS