Formule 1

Toto Wolff heft vinger op naar Jos Verstappen: ‘O wee als Max de titelstrijd beïnvloedt’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 november 2016 09:51

SAO PAULO - In de paddock van het circuit van Interlagos hing vrijdag al aardig wat spanning in het Red Bull-onderkomen met het oog op de race van zondag. Dat kwam door het telefoontje dat Mercedes-teambaas Toto Wolff naar Jos Verstappen had gepleegd. Hij had de vader van Max Verstappen gevraagd of die zijn zoon, die bekend staat als een nietsontziende rijder, wilde vragen voorzichtig te zijn als hij in de buurt was Lewis Hamilton en Nico Rosberg. De twee Mercedes-rijders zijn in een intense strijd om het kampioenschap verwikkeld.



Dat idee werd verworpen door Red Bull. 'We betalen Max om te racen', was de teneur daar. Verstappen senior, Mercedes-voorzitter Niki Lauda en Red Bull-teambaas Christian Horner spraken erover en Wolff bevestigde later dat hij Jos regelmatig spreekt en dat hij een fan is van Max. De 44-jarige Limburger is niet meer elke Formule 1-race in de paddock, maar was nu naar Brazilië gekomen om zijn zoon te ondersteunen.

"Mijn belangrijkste boodschap voor Jos was dat hij weer naar wedstrijden zou moeten komen, want hij lijkt de enige man naar wie Max echt luistert en respecteert. En ik zei ook tegen hem dat het slecht zou zijn voor Max als hij werd herinnerd als degene die het wereldkampioenschap heeft bepaald door een roekeloze actie op één van onze rijders."



De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk de leukste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS