Formule 1

Toro Rosso wil maximale prestatie door drie ploegendienst: "Tot hier en niet langer!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 januari 2017 19:02 • Print artikel

Scuderia Toro Rosso gaat met hun team 24 uur zeven dagen per week werken in de weken voor de eerste Pre-Seasontesten in de Formule 1 van 2017. In het nieuwe seizoen zullen de bolides er agressiever uitzien door bredere banden en grotere voor- en achtervleugels. Gevolgd met een nieuw reglement en nog niet genoemde wijzigingen. De eerste tests op het circuit van Barcelona beginnen op 27 februari, vijf dagen later dan in 2016.

Formule 1 Toro Rosso 2016


Toro Rosso werkte afgelopen seizoen ook met deze 24uurs-aanpak, maar toen was de oorzaak daarvoor een langdurige onderhandeling omtrent de leverantie van de Ferrari-krachtbron. Het team uit Faenza wil de ontwerpers zo veel mogelijk tijd geven in de korte periode die ze hebben, om zo de maximale prestatie te garanderen. "Aan de kant van de productie zullen we een periode lang 24/7 moeten werken", zegt teambaas Franz Tost tegen Autosport.com. "Vanaf half januari tot half februari zullen we drie ploegen per dag invoeren. Het is een korte periode omdat dat behoorlijk duur is."

De belangrijkste maanden voor F1-teams zijn december en januari. Dan worden alle onderdelen geproduceerd. "Het wordt lastig wanneer de aerodynamische afdeling de tekeningen niet wil vrijgeven om nog een extra dag te winnen", zegt Tost."Dat is ieder jaar hetzelfde verhaal. Het is close, maar het levert wel prestatie op."

Als je lang in de windtunnel blijft en doorgaat met onderzoek en ontwikkeling, vind je meer prestaties dan je bedacht had. We moeten een besluit nemen, wanneer de tekeningen vrij komen op een specifieke datum, zodat ze weten wat de uiterste moment is, want dan zitten we op de limiet. Dat is het verschil met een klein team. We moeten een deadline hebben, tot hier en niet langer. Anders rijdt de wagen helemaal niet."

Koopjedeal


De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van dit moment!!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS