Formule 1

Toro Rosso kampt met hardnekkige problemen aan de velgen: "Lekke banden komen mijn strot uit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 november 2016 10:22

ABU DHABI - Een probleem met de velgen lag ten grondslag aan de lekke banden die Toro Rosso teisterden tijdens beide vrije trainingen van de GP van Abu Dhabi op het Yas Marina Circuit. Dat heeft teambaas Franz Tost vrijdag na afloop bekendgemaakt. Daniil Kvyat kreeg te maken met falende linkerachterband tijdens de eerste vrije training, een euvel dat zich ook voordeed tijdens de tweede sessie. Die laatste gebeurde in bocht 16, in een snelle rechts-hander, waardoor hij op hoge snelheid van de baan spinde.


Tost erkende dat het team nog niet was doorgedrongen tot de kern van het probleem, al heeft het wel een goed idee waardoor het probleem ontstond. hebben gekregen tot op de bodem van het probleem, maar gaf aan dat zij wist waar het was ontstaan. "Nadat we twee keer waren geconfronteerd met een klapband aan de achterkant van de auto van Daniil hebben we besloten Carlos (Sainz, red.) niet meer de baan op te sturen. Omdat we nog steeds niet honderd procent begrepen waar het probleem vandaan komt. We zullen hard werken, samen met de ingenieurs in Faenza, en hopelijk hebben we het probleem verholpen."

De lekke banden zijn de laatste in een reeks van soortgelijke problemen bij het team. Sainz had te kampen met twee lekke banden tijdens de laatste training op het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten en Kvyat had een lekke rechterband op Interlagos tijdens de tweede oefensessie.

Kvyat was met name boos over zijn tweede klapband, zo liet hij blijken over de boordradio. "Deze lekke banden komen me mijn strot uit", riep hij. Hij kwam niet verder dan een totaal van acht ronden tijdens de twee vrije trainingen. Sainz, kwam tot 25 ronden. "Het was een besluit van het team en de FIA om in de tweede vrije training niet te rijden", zei Sainz. De Toro Rosso-coureurs eindigden de dag echter slechts nipt voor Force India's en Manors testrijders.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS