Formule 1

Toro Rosso hoopt op betrouwbaarheid met Honda: "Er r kunnen wat opstartproblemen zijn, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 07:04 • Print artikel

Dit jaar krijgt Toro Rosso de Honda-krachtbron in haar Formule 1-bolide. De vraag is of de Japanse F1-motor na drie jaar ellende bij McLaren nu wel betrouwbaar is. Dat is ook de hamvraag voor de technisch directeur James Key van STR. De Brit hoopt dat de betrouwbaarheid in 2018 vanaf de eerste ronden aanwezig is.

Formule 1 2018 James Key

"Ik denk dat het een groot verschil maakt", zegt de technisch directeur tegen Racer, terugblikkend op de afgelopen jaren. "Het werkt voor beide als een team samen. Het is belangrijk dat beiden die situatie hebben. Toen we de 2015 Ferrari-motor in 2016 hadden, was dat een motor die op zijn plek stond. Het had al een heel seizoen gedaan. Al haar kinderziekten waren er uit en het resultaat was dat we een extreem betrouwbare unit hadden, waar we enorm veel ronden tijdens de wintertest mee konden doen. Dat was extreem bruikbaar voor het team en de coureurs. Dus het maakt een verschil."

"We hebben verschillende ervaringen gehad! Vorig jaar denk ik dat we de halve hoeveelheid aan kilometers maakten en in 2014 hadden we maar heel weinig kilometers en dat was allemaal aan de krachtbron gerelateerd, dus ik denk dat het veel uitmaakt. Laten we zien waar we staan. Het maakt natuurlijk ook veel voor Honda uit, dus hopelijk gaat het op een zeker punt goed zijn. Er kunnen wat opstartproblemen zijn met bepaalde dingen, maar dat is waar testen voor is. Je weet het nooit, maar dat geldt voor beide partijen."

Ziggo zakelijk, meer snelheid internet en gratis Formule 1 met Max Verstappen! Nú drie maanden gratis!Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk de boeken in? Dat kan! Heeft u een eigen bedrijf? Ziggo Zakelijk heeft nú een schitterende aanbieding met drie maanden gratis Ziggo Zakelijk!

Meer informatie? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS