Formule 1

Toro Rosso F1 stopte uit voorzorg: "Helaas constateerden we iets in de data..."

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 22 februari 2016 20:50

Bij Toro Rosso is de eerste testdag van het Formule 1 seizoen 2016 redelijk goed verlopen. De eerste berichten over de 'donkerblauwe' STR11 zijn redelijk tot goed te noemen. Het enige minpuntje was een probleem aan de versnellingsbak, die Toro Rosso zelf bouwt overigens, maar dat wordt gezien als een opstartprobleempje. De renstal uit Faenza reed 55 rondjes met een zevende tijd als resultaat. Al met al is men tevreden bij Toro Rosso.


"Al met al zijn we tevreden over deze dag, nadat we pas laat duidelijkheid hadden over de power unit voor 2016", vertelde Phil Charles van Toro Rosso in Barcelona. "Het gaf veel voldoening om hier te rijden en dat ging relatief succesvol, daar mag iedereen heel trots op zijn. Helaas constateerden we tijdens één van de middagruns iets in de data van de versnellingsbak en het oliesysteem, waarna we uit voorzorg stopten. We nemen onze tijd om dit probleem te begrijpen en hopelijk beleven we morgen een nog betere dag."



De Formule 1 Grands Prix met Max Verstappen en co zijn voor de Ziggo Sport 1 kijkers live te volgen op het gratis TV kanaal Ziggo Sport Totaal. Nog geen Ziggo Sport? Wil jij ook over op Ziggo voor het gratis Sportkanaal? Ziggo en Sport 1 en de Formule 1. Bekijk HIER alle informatie over de mogelijkheden met Ziggo en Sport 1! Profiteer NÚ van de aanbieding van het alles in één-pakket!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS