Formule 1

Torenhoge boete voor Ferrari na aanrijding mechanic, ook straffen voor Hartley en Perez

Uitgegeven door Bart • 9 april 2018 06:01

Het team van Ferrari zit na de aanrijding met een monteur tijdens een pitstop van Kimi Raikkonen niet alleen met persoonlijk leed van een gebroken been. Van de FIA kreeg de Italiaanse renstal ook een boete opgelegd van 50.000 euro voor het maken van een onveilige pitstop. Na de 35e ronde kwam de Fin in de pits voor nieuwe banden, maar dat ging mis bij het linkerachterwiel. Het sein ging op groen en Raikkonen reed weg, maar de monteur werd hard geraakt.

Kimi Raikkonen


Eerder dit weekend in Bahrein had Ferrari al een verkeerde pitstop bij Raikkonen bij de vrije training op vrijdag. Daarvoor kreeg het team een boete van 5.000 euro.

Na de race kregen ook Brendon Hartley en Sergio Perez straffen toebedeeld. Beide coureurs kregen een tijdstraf van 30 seconden aan hun broek voor fouten tijdens de opwarmende. Perez haalde Hartley in, waarna Hartley niet voor de eerste safety car lijn zijn positie had ingenomen. Perez zakte door de straf van de twaalfde naar de zestiende positie en Hartley ging van de dertiende naar de zeventiende plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS