Formule 1

Toenemende spanning Hamilton - Rosberg; stapt Fernando Alonso over naar Mercedes?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juli 2016 21:03

De toenemende spanning tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg kan er toe leiden dat Fernando Alonso als vervanger van één van de coureurs naar het F1-team van Mercedes komt. Althans dat meldt Gazzetta dello Sport. De Spanjaard stapte vorig jaar over naar McLaren-Honda en moet nog steeds een podiumpositie scoren. Met een overstap naar Mercedes zou de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 weer in een winnende auto terecht komen. Gazzetta dello Sport meldt dat er binnen het Duitse merk gedacht wordt om Fernando Alonso aan te trekken. Dat moet ook blijken uit de waardering die de voormalig Ferrari F1-coureur van de Zilverenpijlen kreeg na zijn mooie prestatie op Silverstone.


Het contract van de coureur uit Oviedo loopt af in 2017, terwijl Nico Rosberg op dit moment in onderhandeling is. Eric Boullier wil er niets van weten en verwacht dat zijn pupil blijft en wanneer hem wordt gevraagd of hij de Spanjaard opnieuw wil vast leggen, zegt hij: “Ja, natuurlijk. Ik geloof in het project en zie onze progressie. McLaren is klaar en spoedig hebben we een totaalpakket, staan we aan de top. Zeker. En ik hoop dat het natuurlijk met Fernando is.”

Boullier verwacht dan ook niet dat zijn coureur spoedig met pensioen gaat: “Ik denk niet dat Fernando klaar is om te stoppen. Ik weet zeker dat hij het McLaren-Honda-project vertrouwd en opnieuw kampioen wordt.”

Mis niets meer van de Formule 1 GP's! Overstappen op Ziggo Sport, sneller internet en gratis Formule 1!
Ziggo voerde onlangs een snelheidsverhoging door voor de Ziggo Pakketten met Connect Max. De snelheid van deze nieuwe pakketten gaat omhoog van 200Mbit/s naar 300Mbits/s download- en 30 Mbit/s uploadsnelheid. Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races met Max Verstappen rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS