Formule 1

"Tempo van Max Verstappen was net zo goed als dat van Daniel Ricciardo"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 september 2017 20:27

MONZA - Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was onder de indruk van hoe goed zijn team afgelopen weekeinde reed op de Autodromo Nazionale Monza, een circuit waar ze een moeilijke race hadden verwacht. Hoewel zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo een gridstraf kreeg voor veranderingen aan delen van de motor voorafgaand aan de Grand Prix van Italië konden beide rijders zich in de punten rijden.

Christian Horner Red Bull Racing Grand Prix Italië


Daniel Ricciardo in het bijzonder had een verbazingwekkende race. Hij kwam na van de zestiende plaats te zijn gestart als vierde over de finish, vlak achter de Sebastian Vettel die derde werd. Horner was dan ook van mening dat het terecht was dat de Australiër werd uitverkozen tot 'driver of the day'.

"Een fantastische race van Daniel", zei Horner na afloop. "Na een onvolmaakte start vocht hij de hele race door en had hij een goed tempo, een goede strategie en had hij fantastische inhaalactie om binnen vier seconden van Sebastian te eindigen, net buiten een podiumplaats."

Als Max Verstappen niet in de derde ronde in aanraking was gekomen met Felipe Massa dan zou de negentienjarige Nederlander ook veel punten hebben gepakt, zo is Horner overtuigd.

Ondanks de gridstraffen voor beide rijders, was Horner blij met de manier hoe zijn coureurs zich een weg terug naar voren vochten. "Max had de pech betrokken te raken bij een race-incident met Felipe en liep daardoor een lekke band op. Maar zijn tempo was even goed als dat van Daniël en het is jammer dat zijn race in de derde ronde in het gedrang kwam door die lekke band. Desalniettemin bleef hij vechten en bracht hij de auto in de finale van de race in de punten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS