Formule 1

TEASER: BMW onthult de eerste lijnen van haar FIA WEC-krachtpatser; de BMW M8 GTE

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2017 11:48

BMW komt volgend jaar naar het FIA World Endurance Championship. Inmiddels is men met de GTE-bolide voor 2018 aan het testen en dat is ook het moment waarop het merk uit Bayern een teaser heeft uitgegeven van de BMW M8 GTE.



In de artistieke foto die het Duitse merk heeft geplaatst op haar sociale media. Het is dus voorlopig nog even wachten op de eerste foto’s van de bolide. “Het 2017 FIA WEC is volop aan de gang, maar wij maken ons klaar voor volgend jaar. Hier is een opwarmer van onze nieuwe BMW M8 GTE. Er komt meer aan.” Het is dus nog even wachten op de eerste foto’s van het Duitse racemonster, die het tegen Aston Martin, Ferrari, Ford en Porsche moet gaan opnemen.

Ondertussen, zo gaan de geruchten, heeft een eerste test plaatsgevonden in Duitsland en moet verder testen op de Lausitzring gaan plaatsvinden. Volgend jaar gaat de auto ingezet worden door BMW Team M-TEK, welke onder leiding van de Nederlander Ernest Knoors staat. Daarnaast moet de bolide in 2018 gaan rijden in Amerika in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Een team voor dit kampioenschap moet nog bekend gemaakt worden. De verwachting is dat dit Team RLL gaat worden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS