Formule 1

Teambaas van Max Verstappen trekt conclusies uit data: "Beter dan vorig jaar"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 27 februari 2016 16:40

Toro Rosso F1-teambaas Franz Tost is zeer tevreden over de eerste testweek van zijn team in Barcelona. Alleen het team van Mercedes reed meer rondjes als de renstal uit Faenza. Daarnaast lijkt de overstap naar Ferrari motoren zijn vruchten af te werpen. De nieuwe STR11 lijkt een solide middenmoter en daar is Tost zeer content ove.


Dat vertelde Tost aan F1.com: "Het ging deze week beter dan vorig jaar. De data van de aerodynamica laat zien dat we een stap vooruit hebben gezet en het is aan ons om deze ontwikkelingscurve door te zetten. Dan wordt het de vraag hoeveel middelen we gedurende het seizoen hebben en hoeveel middelen onze directe concurrenten hebben. Onze rondetijden zijn echt en niet vertekend door lege tanks of ongebruikelijke bandenkeuzes. Ons voor deze eerste test was om te bepalen waar we staan met de koeling en te bekijken hoe betrouwbaar de auto is. Vorig jaar verloren we veel tijd door betrouwbaarheidsproblemen. Ook moeten we het gedrag van de banden tijdens lange runs leren begrijpen en onze coureurs vertrouwd laten worden met de nieuwe auto en banden. Ze zijn nog jong, pas in hun tweede seizoen."

Wil je ook dit jaar bij één van de F1 Grands Prix zijn? En jouw favoriete coureur aan het werk zien of Max Verstappen live te zien racen: Kijk hieronder vrijblijvend voor de informatie!

Formule 1 Tickets voor de Grand Prix van Spa-Francorchamps

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Spanje Barcelona

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Hockenheim Duitsland

Formule 1 tickets voor de Grand Prix van Monaco

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS