Formule 1

Teambaas op puntje van zijn stoel van acties Max Verstappen: "Max zorgde voor entertainment en Daniel.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 juli 2017 14:20 • Print artikel

Christian Horner genoot van het gevecht tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel in de Britse F1 Grand Prix. Hij vond het een mooi maar fair gevecht. Bovendien boekte Red Bull Racing een goed resultaat door met beide auto’s punten te scoren. Max Verstappen finishte als vierde, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo zich vanaf de negentiende startplek terug vocht naar de WK-punten. Zijn inhaalrace eindigde erg knap op de vijfde plek.

Max Verstappen Formule 1

“Beide coureurs hebben in Silverstone een prima prestatie neergezet. Max haalde gelukkig de finish en zorgde voor het nodige entertainment in zijn stevige, maar faire gevecht met Sebastian. We wisten dat de marge wat betreft de banden met een vroege eenstopper niet erg groot was", verklaarde Christian Horner. "Zodra we zagen dat Kimi problemen had met zijn banden en we wisten dat we geen positie op hem goed konden maken, hebben we beslist om Max naar binnen te halen voor een pitstop. Hij heeft goed werk geleverd om de auto over de streep te brengen en de finishvlag voor het eerst te zien sinds Monte Carlo.”

“Daniel’s herstel tijdens de race was uitstekend, vooral nadat hij buiten de baan raakte bij Luffield en weer van voor af aan moest beginnen, na in de eerste ronden veel plaatsen goedgemaakt te hebben. Het was een geweldige ommekeer na de problemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS