Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Team van Renger van der Zande op de goede weg met de LMP1-bolide: "Alles wijst erop dat.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 maart 2018 16:36

Het team van Renger van der Zande in het FIA World Endurance Championship DragonSpeed ligt op koers met de nieuwe BR Engineering LMP1-bolide. De door een Gibson-motor aangedreven auto gaat deze week haar shakedown krijgen. Teamgenoot van de Nederlander Ben Hanley kruipt als eerste achter het stuur van de auto.

Renger van der Zande


“De Gibson-motor is aangekomen en we hopen de shakedown te kunnen doen”, zegt teambaas Elton Julien tegen het Engelse Autosport. “Daarna nemen we de auto mee om haar voor de officiële WEC-test volgende week in Paul Ricard uit te laten zien als een DragonSpeed-auto.”

Julien legt uit dat hij hoopt dat het team in staat is om flink wat kilometers te rijden tijdens de WEC-test op vrijdag en zaterdag. “Alles wijst erop dat we goed kunnen rijden. SMP Racing gaat goed met haar auto’s en de Gibson is een goede bekende.”

Hanley gaat de auto delen met Van der Zande, maar ook met Henrik Hedman. De races waar Van der Zande verplichtingen in Amerika heeft, wordt hij vervangen door opkomend talent en kleinzoon van Emerson Fittipaldi; Pietro Fittipaldi. De Braziliaan valt in tijdens de races in Spa in mei en Fuji in oktober.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS