Formule 1

Team Bleekemolen succesvol tijdens Gamma Racing Day op TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2014 12:52

Assen – Team Bleekemolen rijgt in de Clio Cup Benelux de successen aaneen. Tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen scoorde Sebastiaan Bleekemolen voor het oog van circa 80.000 toeschouwers twee keer een tweede plaats en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om zijn vierde Clio-titel. In race twee moest Bleekemolen alleen zijn teamgenoot Melvin de Groot voor laten gaan. De Team Bleekemolen-rijder scoorde daarmee alweer zijn derde overwinning van het seizoen. Bij zijn eerste optreden dit jaar in de Clio Cup Benelux deed Ronald Morien het met een vierde en vijfde plaats ook meer dan voortreffelijk. Oud-F1-coureur Michael Bleekemolen tenslotte wist in de spannende races beslag te leggen op een zesde en achtste positie. “Als team hebben we de snelheid goed te pakken. Zelf blijf ik met drie overwinningen uit acht races nog wat achter, maar heb aan de andere kant ook al vier keer op plaats twee gestaan”, keek Sebastiaan Bleekemolen op weer een succesvol raceweekend terug.


Na de buitenlandse wedstrijden op Spa-Francorchamps en de Nürburgring was de Clio Cup Benelux voor de vierde ronde terug in eigen land. De zevende en achtste race in deze prestigieuze merkencup werden verreden op TT Circuit Assen tijdens de met ruim 80.000 toeschouwers ook dit jaar weer extreem druk bezochte Gamma Racing Day. In de kwalificatie waren de Team Bleekemolen-rijders op het snelle Drentse asfalt meteen in de voorhoede te vinden. Sebastiaan Bleekemolen eiste de tweede startplaats voor zich op, direct gevolgd door Melvin de Groot, terwijl Michael Bleekemolen de zesde kwalificatietijd op de klokken zette. In Assen voegde ook Ronald Morien zich weer bij Team Bleekemolen en reed direct naar een achtste tijd.

Drie in de top zes
In de eerste race was Sebastiaan Bleekemolen voortdurend in gevecht met de van poleposition vertrokken Niels Langeveld. Daarbij waren de onderlinge verschillen minimaal, maar wat de drievoudig Clio-kampioen ook probeerde, Langeveld wist niet van wijken en daarmee passeerde de Team Bleekemolen-rijder, ondanks het feit dat hij ook nog de snelste raceronde op zijn naam zette, als tweede de finish. “Ik was sneller dan Niels, maar we waren gewaarschuwd om bij gele-vlag-situaties duidelijk van het gas te gaan en dat kostte steeds wat tijd. Uiteindelijk zat ik toch drie keer naast Niels, maar kwam dan bij de volgende bocht net verkeerd uit. Voor het publiek was het een mooie race”, keek Bleekemolen op zijn wedstrijd terug. In zijn slipstream leek De Groot naar een zekere derde plaats te rijden, maar moest in de 13de ronde plotseling met een technisch probleem opgeven. In elkaars slipstream passeerden Morien en Michael Bleekemolen als vijfde en zesde de finish en daarmee met drie auto’s in de top zes een mooi resultaat voor Team Bleekemolen.

De dubbel
De tweede race aan het eind van de Gamma Racing Day leverde voor Team Bleekemolen een nog mooiere score op. Met een perfecte start nam De Groot vanaf startplaats drie de leiding, op plaats twee gevolgd door Sebastiaan Bleekemolen. De Groot reed een ongekend tempo en hoewel Bleekemolen zijn teamgenoot in de eerste helft van de race nog kon volgen, bedroeg het verschil aan de finish toch drie seconden. Voor De Groot was het zijn derde overwinning van dit seizoen. “Ik had een wereldstart en wilde meteen een gat slaan. In de laatste paar ronden heb ik het zelfs nog wat rustiger aan gedaan”, aldus de winnaar, die door zijn uitvalbeurt in de eerste race toch nog wat mixed feelings aan zijn weekend Assen overhield. Voor Sebastiaan Bleekemolen waren de rollen dit keer omgedraaid. Nu had de groen-witte HSU Payroll Services Clio, Langeveld niet voor zich, maar in zijn spiegels. De winnaar van race één moest zich uiteindelijk gewonnen geven waardoor de Team Bleekemolen één-twee compleet was. “In race één was ik sneller, maar nu was Melvin gewoon niet te houden. Niels zette steeds druk waardoor je toch per ronde iets aan tijd verliest. Tegen het eind werd ook de wegligging van de auto minder. Al met al ben ik wel tevreden. Met twee keer een tweede plaats doe ik voor het kampioenschap toch weer goede zaken”, aldus Sebastiaan Bleekemolen. Door een uitstekend begin van de race rukte Morien op naar plaats vier en wist deze positie tot de finish te behouden.


Een fraaie race was er ook voor Michael Bleekemolen. Als negende gestart raakte de routinier in diverse gevechten verwikkeld waarbij de posities regelmatig wisselden. Pas in de laatste ronde wist Bleekemolen de achtste plaats definitief in zijn bezit te krijgen. “Het was een best heftige race en in alle opzichten een betere dan de eerste”, aldus Michael Bleekemolen. Daarmee in race twee dus alle vier de Team Bleekemolen-Clio’s in de top acht.

In de tussenstand van het kampioenschap deed Sebastiaan Bleekemolen door zijn dubbele tweede plaats goede zaken en heeft als leider nog meer afstand genomen van de concurrentie. Ondanks zijn uitvalbeurt in race één, zorgde de winst in race twee ervoor dat De Groot in de tussenstand nu in een fraaie strijd om plaats twee verwikkeld is met Langeveld.

Clio Cup Benelux
Race 1: 1. Niels Langeveld, 16 ronden; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 0.816; 3. Marcel Dekker, op 1.225; 4. Jan Muys, op 2.820; 5. Ronald Morien, op 15.292; 6. Michael Bleekemolen, op 15.539; 20. Melvin de Groot, op 4 ronden.

Race 2: 1. Melvin de Groot, 16 ronden; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 3.179; 3. Niels Langeveld, op 3.912; 4. Ronald Morien, op 21.200; 5. Jan Muys, op 21.809; 8. Michael Bleekemolen, op 26.028.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS